dimarts, 6 de març del 2012

Preguntes

Si algú creu que el tema del Liceu s'ha resolt que m'ho digui per rebre informació que desconec totalment.
En primer lloc si el dèficit previst era de tres milions d'euros i dels treballadors se'n trauen 1'5, de on surten els altres?
Quina informació se'ns ha donat: que ho anul•len tot excepte el Pelleas et Melisande. És això salvar la temporada?
Quin ha estat el paper dels mitjans de comunicació? Repetir les notes informatives (?) escarransides i sense una paraula de més de la direcció del teatre.
I el paper de la Conselleria de cultura, el ministeri i les altres institucions i mecenes o patrons?
Quina coordinació ha existit perquè hagi abonats als qui s'ha retornat el import de les localitats que se suposa que hauran de tornar a pagar si volen assistir a les representacions?
Amb quina moral els actuals abonats el renovaran si no saben que els depararà el futur, si tenen alguna possibilitat de assegurar-se la temporada sencera?
Quina confiança es pot tenir en un staff directiu que no ha estat capaç de organitzar la temporada d'acord amb el pressupost previst?
I què saben els representants de les administracions que quan hi ha vaques magres tot va bé però com no saben del funcionament d'un teatre d'òpera (i un dubte que tampoc d'economia i ignoren la organització d'una empresa pública.
I tremolem: El senyor Mascarell ha promès canvis pel començament de l’any 2013. Serà per millorar? Entretant els que arriben es trobaran amb la temporada dissenyada (com és lògic però sense la possibilitat de gestionar-la des del principi.
Si us plau Sr. Marco, MARXI, encara que vostè presumeix que no llegeix el que s'escriu en paper o a les xarxes socials quan són el testimoni del què pensen els espectadors (abonats o no) que al cap i a la fi són els destinataris de l'espectacle operístic i qui li paga el seu sou.