dimecres, 24 d’abril del 2013

2.- Un giorno di regno

Un giorno di regno, ossia il finto Stanislao (Un dia de regnat, o el fals Estanislao) és una òpera en dos actes composta per Giuseppe Verdi amb llibret de Felice Romani.
Va ser un complet fracàs el fracàs,  degut parcialment a la seva situació personal: la seva dona Margarita Barezzi acababa de morir i abans ho havien fet els seus dos fills.
L'argument està inspirat en fets històrics. L'any 1709, el rei de Polònia Estanislau Leszczynski va perdre el tron en la batalla de Poltava contra els saxons, i va exiliar-se a França. Quan va morir Frederic August I de Saxònia l'any 1733, va tornar a Polònia, disfressat de cotxer per enfrontar-se per sorpresa als seus enemics. Mentrestant, un oficial francès anomenat Beaufleur es va fer passar per ell a França. La jugada d'Estanislau va tenir èxit, i així va poder recuperar el tron. 
Després d'aquest intent d'òpera còmica, Verdi no ho va intentar fins la seva darrera obra: Falstaff.
Aquí tenim dues àries de la òpera. La primera, del primer acte la canta Guido Consolo en el paper del Cavaliere Belfiore a Parma el 2010.



També de Parma 2010, Anna Caterina Antonacci en el paper de la Marchesa del Poggio podeu escoltar aquesta ària del segon acte