dimarts, 25 de juny del 2013

Bon final de temporada al Liceu

Tres bones òperes, tres molt bons repartiments i èxits assegurats en els mesos de maig i juny. Al juliol encara ens quedarà laels tercers i quarts repartiments de Madama Butterfly. I ja estem agafant els abonaments i entrades de la pròxima temporada, una mica retallada com correspon als temps ue passem.

Primer ja estat Il turco in Italia de Rossini, una divertida huistòria molt ben interpretada per Nino Machaidze, Ildebrando d'Arcangelo, Renato Girolami, David Alegret i Pietro Spagnoli.



Amb Ildebrando d'Arcangelo i una amiga


I amb en David Alegret



La segona òpera destacada ha estat L'elisir d'amore de Donizetti amb Rolando Villazón, la prometedora Alexandra Kurzak i l'extraordinari Ambroggio Maestri en el paper de Dulcamara. La gravació del vídeo no és professional però reflecteix molt bé l'alegre final de la òpera al Liceu.




I ara ens possem seriosos encara que l'autor de la següent partitura sigui Mozart, un Mozart de setze anys i que sota els esquemes de la òpera sèria escriu aquest Lucio Silla que com diu la meva dona si no fos per les importants veus que la canten podria resultar un fiasco i un avorriment. El libreto no te més importància que donar suport a les melodies alternades d'àries da capo, doblades i recitatius. Algunes de les meravelloses àries interpretades per Patricia Petibon, Silvia Tro, Inga Kalna, Ofelia Sala i el protagonista el tenor, Kurt Streit, que per raons històriques (Mozart no dsiposà de cap tenor adequat i va haver d'adaptar el paper al que hi havia.




Patricia Petibon canta Fra i pensier en la representacií liceista.

1 comentari:

estrella ha dit...

doncs jo li vaig posar moltes ganes però noi em sobraven dues hores