dissabte, 10 de gener del 2009

Recepta per fer-la aviat. Arròs amb verdures



Encara que a nosaltres, urbanites, se’ns fa cada vegada més difícil saber si els naps o les cols són de primavera o de tardor per la nostra condició però també perquè al mercat trobem de tot en totes les estacions, us convido a fer aquest Arròs amb verdures (algunes poden ser congelades).

Ingredients per a 6 persones.
2 carxofes
150 gr. de pèsols
150 gr. de faves
150 gr. de xampinyons
100 gr. de mongetes tendres
uns quants espàrrecs de marge
un pebrot vermell escalivat
400 gr. de tomàquets
una ceba de Figueres gran
un gra d'all.
6 tassetes de cafè d’arròs
12 tassetes d'aigua o caldo de bullir les verdures.

Els espàrrecs i els xampinyons es passen per la paella fins que han tret l'aigua, mentre les altres verdures es bullen entre deu i dotze minuts. El suc de l'ebullició es pot reservar.
Es fa un sofregit abundant amb la seva, els tomàquets i l'all. S'afegeixen totes les verdures i es deixen que coguin uns minuts. A continuació es posa l’arròs i el caldo o aigua, es rectifica de sal i es deixa coure entre deu i quinze minuts. S'ha de provar la duresa del arròs i deixar-lo una mica més, si cal.