diumenge, 11 de setembre del 2011

Perspectives liceístes 2011-2012

En primer lloc com la crisi pot amb tot i serveix per tot direm que les perspectives no són bones. De entrada tenim tres repeticions que encara que són bones poden cansar. Ah! I dos són de Mozart: Le nozze di Figaro i La flauta màgica. Ho sento señor Radigales, o no? La tercera és la Aida de Mestres Cabanes que s'hauria d'espaiar més en el temps per no aborrir el personal.Hi ha quatre més que podem considerar de repertori, encara que els comentaristes dels diaris cada vegada que ccomencen les representacions d'una òpera no es cansen de repetir els anys que fa que no es representa al Liceu. Tenint en compte que cada any es fan deu com a màxim i el número de òperes que es poden representar és molt nombrós hi haurà algunes que no s'han reprensentat des de fa més de cent anys. Són Linda de Chamounix, La Boheme, Adriana Lecouveur i Pelleas et Melisande. Sovint s'havien de buscar amb lupa els autors dels Països Catalans. Aquest any, en canvi en tenim quatre: Montsalvatge (El gato con botas), Benguerel(Jo,Dalí), Toldrà (El giravolt de maig) i Vicent Martí i Soler (Il burbero di buon cuore). Hi ha tres estrenes: el ja citat Jo, Dalí, La grand Macabre de Ligeti i el programa doble Una tragèdia florentina i el Nan de von Zemlinsky. Ja us ho explicaré quan les vegi.
I arriba la gran decepció: Faust de Gounod. Amb un repartiment molt complet ens donaran una versió retallada i en concert. No sé a qui s'haurien demanar responsabilitats per aquests atemptat. Aquesta és la primera decepció de la temporada. Quantes més en cauran?
Concerts, recitals i ballet completen el panorama i tindrem artistes importants: JD Flores, D.Damrau, N. Stemme, Pappe, Gheorgiu, Cedolins, Caballé (50 anys al Liceu), un concert del contratenor Philippe Jaroussky que tot ser interessantíssim i molts artistes més
Després us parlaré del tema però us avanço que una part important de les restriccins pressupostèries de la temporada poden tenir a veure amb la vinguda al setembre del 2012 dels cosos estables de Bayreuth.