dijous, 20 de març del 2014

Oblit imperdonable...

Durant els mesos de Novembre, desembre, gener i febrer ha tingut lloc un curs ENTORN A VERDI organitzat per Amics del Liceu. Han estat vuit sessions, cadascuna dividida en dos parts: una conferència a càrrec de'n Ramon Gener i una projecció a càrrec dels Amics de Verdi. Els quatre blocs ha estat 1.- Els primers èxits i els anys de gal·leres.( de Oberto fins a Rigoletto)  2.- La trilogia popular.( Rigoletto, Traviata i Trovatore 3.- Els anys de maduresa (De I vespri siciliani a Don Carlo). I les darreres (Otel·lo i Falstaff).
Com seria difícil resumir les interessants conferències de'n Ramon Gener i a les conferències sortien resumides, les imatges del recorregut per les òperes de Verdi, ja publicat, només deixo constància  de la seva realització, amb el regust satisfet d'una activitat digna del bicentenari de Verdi. Tot lo altra (?) ha resultat raté.
Dilluns dia 17 vaig assistir a una Diàleg amb els protagonistes de Tosca. Sondra Rodvanovsky, Fiorenxa Cedolins, Ambroggio Maestri amb el periodista Pérez Senz ens varen fer passar una estona molt agradable en que cadascun d'ells ens explicà alguna de les claus dels personatges que interpreten a la obra, els seus projectes i van respondre a les preguntes dels espectadors. Molt agradable.


Pérez Senz, Cedolins, Rovanovsky, la traductora i Ambroggio Maestri

Ah!questa nit vaig a veure la Tosca. Ja us explicaré. Si  no estic molt mandrós.