dilluns, 30 de setembre del 2013

Es pot dir alguna cosa més?

NO.
Des del més de juliol no hi ha director general. Fa pocs dies Joan Matabosch, el director artístic, ha fichat pel Real de Madrid, substituint G. Mortier. El director del cor, Jose Luis Basso se'n va a Paris. I com a únic directiu resta Josep Pons, el director musical que veurem quan dura.
El conseller Mascarell està mising, El patronat encapçalat per en joaquim Molins continua esperant que la empresa encarregada de la selecció trobi el candidat ideal. Sembla que ja el tenen però no es farà públic fins el dia 4. Com si esperar fos una solució en aquestes circumstàncies.
I planejant per sobre de tot  els diners. Fa quatre anys hi havia un pressupost de quasi 60 milions d'euros. El d'aquesta temporada no arribarà als quaranta.
Se'ns omple la boca de la categoria del Liceu i a dia d'avui estem en una pendent en la qual és difícil per no dir impossible aturar-se. Ens anem de cap a la segona divisió, amb temporades curtes,  obres conegudes per recuperar part del públic perdut i cantants que no s'adiuen amb la tradició liceísta.
Les campanyes de pidolar diners  als espectadors i atraure mecenes nordamericans no semblen tenir gran èxit. I els patrocinadors sembla que prefereixen invertir en altres teatres.
I no oblidem els treballadors. L'ERO del setembre i el del juliol del 2014 marquen les il·lusions de tota la plantilla, disminuida en els seus cossos estables i amb la sorpresa de que la demanda del ERO ha estat mal gestionada i encara no saben si cobraran l'atur aquest mes.
Finalment els espectadors, abonats o no. Desil·lusió, preocupació, tristesa, cap esperança que allò que s'enfonsa és pugui reflotar, si més no a curt termini.
Alguna cosa més?