dimarts, 18 d’octubre del 2011

Crema de Carabassa



Aquí va la recepta de la crema de carabassa més o menys per a 4 persones:

L'únic problema és que tot ho faig a ull...

Una carabassa mitjana

Una ceba tendra o un porro gran

Una patata mitjana

1/2 litre de brou de pollastre

1/2 litre d'aigua (aproximadament).

Sal

Oli d'oliva

Opcional: un o dos formatgets.

Pelem i tallem a daus grans la carabassa, la ceba o el porro, i la patata. Ho rentem.

Posem un rajolí d'oli en una cassola i hi afegim la verdura i la patata. Ho sofregim una mica a foc lent remenant tota l'estona per evitar que s'aferri a la cassola.

Quan s'hagi empapat una mica amb l'oli, hi afegim el brou i una vegada arrenqui el bull deixem que cogui a foc lent. Mentre, posem l'aigua al foc en una cassola a part per mantenir-la calenta a punt de bullir.

Una vegada s'hagi abeurat tot el brou, hi afegim l'aigua que cobreixi just els trossos de verdura i ho deixem coure fins que estiguin ben tous (uns 30 minuts).

Finalment, ho corregim de sal (la carbassa és molt dolça) i ho passem per la batedora. Hi anem afegint aigua fins a aconseguir l'espessor desitjada mentre ho batem.

Opcional:

Abans de passar-ho per la batedora hi afegim els formatgets (substitueix la nata i fa que la crema sigui cremosa però lleugera).

Variant:

Aquesta crema es pot fer amb qualsevol verdura però sempre mantenint la ceba tendra o el porro. La crema de porros sols, queda molt fina i suau (és la que més m'agrada).


Estic molt content de rebre aquesta recepta de cuina amb diferents variants que a molts en servirà per renovar els menús. I moltes gràcies especialment a la Marta,per ser la primera col·laboradora que de ben segur animarà altres lectors i a veure si li encomana a A.

2 comentaris:

Àngel ha dit...

Recepta molt fàcil i que surt boníssima (ho dic amb coneixement de causa). A mi m'agrada molt la de porros, i també la de pastanaga.

Ferran Molina ha dit...

Gràcies per la teva col·laboració. Petonets per tots dos.