Aquí va la recepta de la crema de carabassa més o menys per a 4 persones:
L'únic problema és que tot ho faig a ull...
Una carabassa mitjana
Una ceba tendra o un porro gran
Una patata mitjana
1/2 litre de brou de pollastre
1/2 litre d'aigua (aproximadament).
Sal
Oli d'oliva
Opcional: un o dos formatgets.
Pelem i tallem a daus grans la carabassa, la ceba o el porro, i la patata. Ho rentem.
Posem un rajolí d'oli en una cassola i hi afegim la verdura i la patata. Ho sofregim una mica a foc lent remenant tota l'estona per evitar que s'aferri a la cassola.
Quan s'hagi empapat una mica amb l'oli, hi afegim el brou i una vegada arrenqui el bull deixem que cogui a foc lent. Mentre, posem l'aigua al foc en una cassola a part per mantenir-la calenta a punt de bullir.
Una vegada s'hagi abeurat tot el brou, hi afegim l'aigua que cobreixi just els trossos de verdura i ho deixem coure fins que estiguin ben tous (uns 30 minuts).
Finalment, ho corregim de sal (la carbassa és molt dolça) i ho passem per la batedora. Hi anem afegint aigua fins a aconseguir l'espessor desitjada mentre ho batem.
Opcional:
Abans de passar-ho per la batedora hi afegim els formatgets (substitueix la nata i fa que la crema sigui cremosa però lleugera).
Variant:
Aquesta crema es pot fer amb qualsevol verdura però sempre mantenint la ceba tendra o el porro. La crema de porros sols, queda molt fina i suau (és la que més m'agrada).
Estic molt content de rebre aquesta recepta de cuina amb diferents variants que a molts en servirà per renovar els menús. I moltes gràcies especialment a la Marta,per ser la primera col·laboradora que de ben segur animarà altres lectors i a veure si li encomana a A.
2 comentaris:
Recepta molt fàcil i que surt boníssima (ho dic amb coneixement de causa). A mi m'agrada molt la de porros, i també la de pastanaga.
Gràcies per la teva col·laboració. Petonets per tots dos.
Publica un comentari a l'entrada