dijous, 20 d’octubre del 2011

Sessió sobre Faust

Com ja hem assenyalat en algun altre lloc, els verdians fem sessions sobre altres autors de l’àmbit llatí (italians, francesos, espanyols) que responen també al nostre gust musical. Com tampoc es representen gaires obres de Verdi al llarg de l’any, procurem donar a conèixer obres, compositors, cantants i escenografies de tota classe i condició.

Ahir, 19 d’octubre de 2011, va ser la sessió de Faust. Gounod i Boito amb Berlioz varen ser els compositors de referència però també varem veure escenes de Robert le Diable, Les contes de Hoffmann i The rake progress.

Aquesta vegada per raons diverses (hi havia òpera al Liceu, jugava el Barça, la sessió s’havia endarrerit respecte al què és normal) varem ser menys assistents (una quarantena). I per primera vegada vam ajustar els temps de manera que no fos massa llarg.

Un aspecte interessant és que, a més de demanar la col·laboració dels verdians presents i absents, es van anunciar les properes òperes que tindran un sessió de Amics del Liceu (secció verdians). Seran: Linda de Chamounix, La Boheme, Adriana Lecouvreur, i l’únic Verdi de la temporada: Aida. A més hi haurà un recull de actuacions de Montserrat Caballé amb motiu del seu 50 aniversari del seu debut al Liceu.

Convidem a tothom de Amics del Liceu a assistir a aquestes sessions i a col·laborar amb la seva participació i els seus comentaris en el bon resultat de les mateixes.