dimarts, 18 d’octubre del 2011

Una mica trista?

Em refereixo a la temporada del Liceu 2011-2012. En sentit estricte podem considerar com a òperes de repertori Linda de Chamounix, La boheme i Adriana Lecouvreur i, de resquitllo, Pelleas et Melisande i El burbero de buon cuore. La flauta màgica i les noces de Fígaro són una reposició de produccions ja vistes. Altres temporades l'òpera catalana ha estat agafada amb pinces; aquest any en tenim quatre exemples: Jo, Dalí, El gato con botas, El girvolt de maig i la ja citada Il burbero di buon cuore. No oblidem la versió de concert de Faust. Dues estrenes del segle XX: El gran macabre de Ligeti i Una tragèdia florentina i El nan de von Zemlinski.

Dels dos grans, Verdi i Wagner, poca cosa (com passa últimament) Com venen al setembre del 2012 els cosos estables del Festival de Bayreuth amb tres obres, aquesta temporada no toca. Al pobre Verdi li han reservat la òpera del mes de juliol, Aida, amb els ja repetits decorats de Mestres Cabanes.

Serà bona? Serà mediocre? Encara que el temps és jutge inapel·lable, costa de pensar que la recordarem amb entusiasme.

Dues coses més: Els recitals i concerts prometen molt; i el merescut concert homenatge dels 50 anys de Montserrat Caballé al Liceu té un component nostàlgic però també molt merescut.

Finalment sembla ser l'any de Faust: A més de la versió de concert de la òpera de Gounod, tindrem un concert de Les escenes de Faust de Goethe de Shumann i el ballet de Montecarlo ballarà Faust. Quina passada!